Egyéni minimalizmus

...nemcsak kismamáknak

Mi az egyéni minimalizmus?

2016. augusztus 06. 21:33 - Tunder

Mi a minimalizmus,az önkéntes egyszerűség?

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:Az önkéntes egyszerűség (más néven minimalizmus vagy tudatosan egyszerű életmód, angolul simple living, minimalism,voluntary simplicity vagy downshifting) számos különböző, önként vállalt cselekvés és stratégia gyűjtőfogalma, amellyel az egyén tudatosan szembehelyezkedik a fogyasztói társadalom tendenciájával és a konzumizmussal. Jellemzője, hogy az egyén megelégszik azzal, amire szüksége van, szemben azzal, amit meg akar szerezni magának.Az önkéntes egyszerűség tudatos részvétel egy olyan világban, amely nagyobb lábon akar élni, mint amit a Föld tartalékai lehetővé tesznek számára.

Mi az egyéni minimalizmus?

  1. A minimalista elemek beépitése a saját eletedbe,életformádba,otthonodba,gyereknevelésedbe,párkapcsoaltodba,gondolkodásodba,úgy ,hogy azt ne kényszerként éld meg,hanem magadévá tudd tenni ezt az új életfotmát és találjon az egyéniségedhez
  2. Biztos alapokkal induló új élet,párkapcsolat,anyaság
  3. Felszabadulás a zűrzavaros élet szondróma alól
  4. Több idő a szeretteidre,magadra,az álmaidra

  5. Tiszta ,átlátható kép az otthonodról,a ruhatáradról,a tövábbi terveidről,a mindennapokról
  6. Önbizalom tunning, a tudat,hogy mindent kézben tartasz
  7. Egy olyan életforma,amelyben csak olyan dolgok vesznek körül, amit ténylegesen használunk is és amire szükségünk van, mert túl sok dolog eltereli a figyelmünket, szervezést igényel, megszerzésük pedig sok időt vesz el az igazán fontos dolgoktól
  8. Szervezett háztartás,gyereknevelés,a fáradt-nyúzott anyuka szindróma alól való felszabadulás.
  9. A kevesebb több érzését
  10. Anyagi gyarapodást
  11. Szellemi fejlődést
  12. Tisztánlátást
  13. Mosolyt,derűt,annak az érzésnek a hiányát,hogy folyton lemaradunk valamiről.

 Miről nem szól az egyéni minimalizmus?

  1. Nem egy radikális életvitel. Mindössze arról szól, hogy a valóban értékes dolgokkal vegyük körbe magunkat.
  2. Nem arról szól,hogy lemondunk mindenről,hanem, hogy szabadon rendelkezzünk az időnkkel, amelyet hasznosnak és élvezetesnek talált tevékenységekkel töltünk el.
  3. Nem szól üres szobákról,csak fehér-fekete bútorokról,feketre-fehér ruházatról,remeteségről,elvonulásról
  4. Nem egy varázspálca,csodaszer,nem lehet csak bevenni a kék vagy piros pirulát és másnap reggel már eltűnik a káosz az életünkből,kiegyensúlyozottan ébredünk….Az életmódváltáshoz elsősorban TE kellesz,elhatározás,fegyelem,nyitott sziv.
  5. Nem egy gyors diéta,hanem egy életmód,tehát adj időt magadnak
  6. Nem kell mindent kidobnod és egty nap alatt minimalistává válnod....az álca lenne csak:)
  7. Arról,hogy mások életmódját próbáld utánozni:ez a TE életed,ne a másét éld,hanem a tiedet!
  8. Arról,hogy pontosan hány darab tárgyad,ruhád,poharad ,könyvet kell legyen:én például a könyveimet és a cipőimet nem fogom kidobni,egyrészt mert imádok olvasni és újraolvasni a jegyzetettek teli könyveimet,illetve nehezen hiszem,hogy bármelyik nőnek elég lenne 2 pár cipő...tehát,az életedhez és a személyiségedhez igazitsd,ne másokhoz vagy az ú.n. "minimalista előirásokhoz"(szerintem ilyen nem is létezik,inkább irányvonalak).
  9. Vallási hovatartózásról.Nem kell budhista legyél,ahhoz,hogy minimalista életvitelt folytass.
  10. Hogyan valósitsd meg az amerikai álmot: ez sokak számára tényleg csak egy álom vagy haláli munkatempó,, ezért érdemes egy egyszerűbb életet választani, amire az amerikaiak lehet nem is lennének képesek.

A legfontosabb a ráhangolódás,döntés és rajthoz állás....Amint kezd letisztulni körülötted a levegő,az majd erőt a további lépések megtételéhez.

Vágj bele,max mit veszithesz? Egy régi, zűrzavaros életet egy kiegyensúlyozott életért:)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyeniminimalizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr8410408672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása